Közvetlen a Balaton parton - Balatonfüreden

A CARINA RESIDENCE Balatonfüred egyik legfrekventáltabb területére tervezett földszint + 4 emelet magas 64 lakásos luxus társasház, mely az üdülőfalu délnyugati sarkában helyezkedik el.

A telekrészt délnyugatról erdőterület és nádas veszi körül, dél-délnyugati határát maga a Balaton képezi 105 méteres partszakasszal, saját stranddal, fürdőzési lehetőséggel, örök panorámával a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre.

A leendő lakástulajdonosok és vendégek az ingatlan szélén egy teleknyúlványszerű 14 m széles, 230 m hosszú, elegáns fasorral szegélyezett kétsávos úton érkeznek meg a főbejárat előtt kialakított körforgóhoz, amelyen keresztül a garázsok és a főbejárat is kényelmesen megközelíthető. A leendő lakók kényelmét és biztonságát a beléptető rendszer, kaputelefon portára bekötött kamera rendszer, és 24 órás portaszolgálat biztosítja. Az épület 2 db személyfelvonóval rendelkezik.

A 64 lakásos luxus társasház nemcsak az elhelyezkedése miatt lesz egyedi. A társasház két épületszárnyát jól megtervezett, pihenésre, kikapcsolódásra hangolt wellness rész köti össze. A wellness részben található finn szauna, infraszauna, gőzkamra, balatoni panorámával rendelkező gyerekmedence, masszázsmedence, valamint úszómedence melyek a lakók kényelmét és maximális kikapcsolódási lehetőségét biztosítják.

A lakások egyedi alaprajzi kialakításúak, tágas terek, nagy panorámás teraszok jellemzik. A földszinti lakások mindegyike közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. A lakások döntő többsége balatoni panorámával rendelkezik. A leendő tulajdonosok az 56,0 m2-es lakásoktól a 150,0 m2-es penthouse lakásokig széles palettából választhatják ki a számukra legmegfelelőbb lakást. Igény szerint a belső válaszfalak módosításával lehetőség nyílik az alaprajzi kialakítás változtatására, akár két lakás összenyitására.

A Carina Residence fő jellemzői a 20 000 m2-es területen igényesen kialakított zöldterület, fákkal, növényzettel. Az épület előtti ligetes kertben helyezkedik el a kültéri úszómedence és gyerekmedence. A gyerekek szórakozási lehetőségét játszótér, a családi rendezvények biztosításának lehetőségét a területen kialakítandó grillező terület biztosítja. A wellness rész feletti lapostetőn napozó terasz kap helyet, melyen koktélbár elhelyezésére is lehetőség nyílik.

Műszaki paraméterek

A 64 lakás az ívelt geometriájú épületben két tömb között oszlik meg, melyet az un. wellness részleg köt össze. Azon blokkok amelyekben a lakások helyezkednek el 5 szintesek, földszint + 4 emelet. A wellness rész földszintes épületrész. Az épületegyüttes mögött a gépjárművek tárolására alkalmas egyszintes teremgarázs létesül 64 beálló hellyel, valamint 64 tároló helyiség kialakításával.

Épület alapozása

A földszint + 4 emeletes épület alapozása cölöpalapozással történik, gerendarács összekötésekkel, 20 cm vastagságú vasalt lemezzel.

Függőleges teherhordó szerkezetek

Az épület vasbeton szerkezetű, függőleges teherhordó szerkezetét a vasbeton harántfalak, pillérek és vasbeton merevítő pengefalak biztosítják.

Külső függőleges térelhatároló szerkezetek

A külső térelhatárolást Leier építési rendszer 30 cm-es emelt hőtechnikai tulajdonságú kerámia falazóblokkjaiból készülő téglafalak alkotják. A falak külső oldalán 14 cm vastag hőszigetelés kerül rögzítésre.

Az épület a 2018-as energetikai szabványnak is megfelelő rétegrendek kialakításával kerül megépítésre.

Vízszintes teherhordó szerkezetek

A födémek 20 cm vastag monolit vasbeton szerkezetek. A födémek alsó síkján kerülnek elhelyezésre a mennyezeti fűtő-hűtő vezetékek. Az erkélylemezek Schöck hőhíd megszakítókkal lesznek kialakítva. Az épület belső lépcsői szintén monolit vasbetonból készülnek.

Belső válaszfalak

A válaszfalak Leier 10 N+F válaszfallapok 30 cm vastag Leier falak. A lakáselválasztó falak 15 cm monolit vasbeton falak, két oldalán 7,5 cm vastagságú szerelt gipszkarton kéreggel, közte 5 cm vastagságú hanggátló szigeteléssel.

Szigetelések

Az épület talajvíz elleni szigeteléssel ellátott. A földszinti padló, a lapostetők, valamint az épület függőleges határoló szerkezeteinek hőszigetelése a 2018-as energetikai szabványnak megfelelő rétegrendek kialakításával kerül megépítésre.

Homlokzati nyílászáró szerkezetek

3 réteg üvegezésű antracit szürke porszórt felületű alumínium szerkezetek. A wellness Balaton felőli homlokzatán szerelt 3 réteg üvegezésű függönyfal szerkezet készül eltolható üvegtáblákkal. Ugyanilyen rendszerű, de tömör és áttört felületeket sakktábla szerűen váltó szerelt függönyfal készül a belső közlekedők és átrium térelhatárolására. A gépjárműtárolókhoz automata sorompó, a gazdasági bejáratnál rozsdamentes acél bejárati ajtó készül.

Teraszok burkolata

A külső medencék körüli napozó teraszok burkolata térkő, az első emeleti napozóterasz füvesített felület, a lakásokhoz tartozó loggiák burkolata WPC rendszerű teraszburkolattal kerül kialakításra.

Tetők

A teremgarázs és a tárolók feletti épületrészeken extenzív zöldtető készül növényzettel. A tetőszint feletti zárófödémek egyenes rétegrendű kialakítással készülnek.

Korlátok

A loggiák előtt üvegkorlátok készülnek, a lakások elválasztása homokfúvott üveggel történik. A belső lépcsőkorlát acél pálcás korlát fa kapaszkodóval.

Lakások felszereltsége:

A vételár kulcsrakész átadást foglal magában az alábbiak szerint.

A bejárati ajtók 30 perces tűzállósági határértékkel rendelkező nyílászáró szerkezetek él keményfázott kivitelben, tűzgátló faforgácslap betéttel. A tokszerkezetek és az ajtólapok felülete CPL fóliával ellátottak.

Belső nyílászárók

A belső nyílászáró szerkezetek faforgácslap betétes tölgy fóliás ajtólapok és tokszerkezetek, él keményfázott kivitelben. A tokszerkezetek és az ajtólapok felülete CPL fóliával ellátott.

Árnyékolás

A lakásokban a nappali és hálószobák nyílászáró szerkezetein elektromos működtetésű alumínium redőny, valamint szúnyogháló kerül elhelyezésre.

Fürdőszobák, WC-k

Fehér mosdókagylóval, káddal, WC-vel, falsík alatti nyomógombos öblítésű WC tartállyal, csaptelepekkel, zuhanycső, rózsa, fali tartó melyeket az alábbi értékhatárig a vevő választhatja ki.

 • Mosdó csapteleppel
  Bruttó 85.000,-Ft
 • Kézmosó csapteleppel
  Bruttó 80.000,-Ft
 • WC csésze komplett (ülőke, falsík alatti öblítőtartály, nyomólap)
  Bruttó 70.000,-Ft
 • Fürdőkád tartozékokkal (láb, szifon) kádtöltő csapteleppel, kézi zuhannyal
  Bruttó 180.000,-Ft
 • Épített zuhany (zuhanyfolyóka, zuhany kabin, zuhany csaptelep, kézi zuhannyal
  Bruttó 250.000,-Ft

Nem foglal magában kiegészítőket (szappantartó, kádkapaszkodó, WC papírtartó, stb.).

Kiépített lefolyó és hidegvíz csatlakozás mosógép és szárítógép számára. Elszívó ventilátor az ablak nélküli fürdőszobákban és WC-kben.

Konyha

Mosogató lefolyó, hideg-, meleg víz kiállás, ha szükséges mosógép részére kiállások. Az ár konyhabútort nem tartalmaz. Villanysütő részére betápkábel kiállás.

Burkolatok

A lakások helyiségei az átadott tervdokumentációban szereplőnek megfelelően hidegburkolattal és meleg burkolattal kialakítottak. A járólap és csempeburkolat bruttó 10.000- Ft /m2 árig a vevő választhatja ki. Csempeburkolatok a fürdőszobákban körben, kád és zuhanyfülke körül is, teljes magasságban készül. A WC-kben körben 1,5 m magasságig készül a burkolat. Konyhában a konyhabútorhoz tartozó munkapult és felsőszekrény közötti szakaszon készül burkolat. A lakások loggia és terasz burkolata WPC rendszerű kialakítású. A nappaliba és a szobákba kerülő fapadló burkolat bruttó 12.700,-Ft/m2 összegig szintén a vevő választhatja ki.

Festés

A lakásokban és a folyosókon és az előtérben szövetbetétes festhető tapéta készül. A lakások falfestésének színét a vevő választhatja ki a megadott színskálából.

Villanyszerelés

 • Hálószobák: 3 db konnektor, TV aljzat és informatika, lámpakapcsoló, mennyezeti lámpahely, riasztó előkészítés
 • Nappali szobák: 5 db konnektor, telefon aljzat, TV aljzat és informatika, mennyezeti lámpahely kérésre díjmentesen csillárkapcsolással, riasztó előkészítés
 • Konyha: 3 db konnektor ebből 2 db dupla, külön konnektor a hűtő és a villanytűzhely valamint az elszívó számára, lámpakapcsoló, mennyezeti lámpahely, 1 db lámpahely a munkapult felett
 • Fürdőszoba: 1 db duplakonnektor, lámpahely a mennyezeten és a tükör felett, csillárkapcsoló, konnektor a mosógép számára. WC: 1 db lámpakapcsoló és lámpahely
 • Előszobák, közlekedők: szükség szerint váltókapcsoló, 1-1 db mennyezeti lámpahely, 1 db konnektor, kaputelefon és csengő kiállás, riasztó előkészítés
 • Kamra, háztartási helyiség (ha van ilyen): 1 kapcsoló és lámpahely, kérésre egy konnektor

Az alábbi típusú fehér színű szerelvények választhatók:

 • Legrand Valena
 • Legrand Valena Life
 • Legrand Cariva
 • Schneider Sedna
 • Schneider Asfora

A felsoroltaknál magasabb árkategóriájú szerelvényeket előre egyeztetett felár ellenében biztosítjuk.

Gépészet (víz, fűtés, gáz)

Teljes működő rendszer, központi fűtés-hűtés ellátással, melyet hőszivattyúkkal biztosítunk, központi melegvíz ellátással. Lakásonkénti almérőkkel (fűtés-hűtés, hideg-melegvíz). Padlófűtés, mennyezethűtés, a fürdőszobákban törölközőszárítós radiátorral, az előtérben egy fan-coillal a hűtés rásegítéséhez. Fűtés-hűtés vezérlés szobatermosztáttal történik.

Teremgarázs, parkoló helyek, tárolók

A garázsok és tárolók egy szint magas, az egész épület alatt végighúzódó épület, mely szinteltolással csatlakozik a törzsépülethez. Az ingatlan szélén kialakított kétsávos út az épület előtt kialakított körforgóhoz csatlakozik, melyen keresztül a garázsok és tárolók kényelmesen elérhetők.

Minden lakáshoz vásárolható a teremgarázsban 1 db beállóhely, 1 db külső parkolóhely, és egy db tároló helyiség. A garázsok sorompóval lesznek ellátva, távnyitóval történő működtetéssel. A tárolók zárt helyiségek, fém szerkezetű ajtóval ellátottak. A parkolóhelyek a beközlekedő út mellett, és a körforgó előtti területen kerülnek kialakításra, térkő burkolattal.

Wellness kialakítása

Az épület középtengelyében helyezkedik el a két épületrészt összekötő előtér, és az előtérhez kapcsolódó wellness. Az előtérbe érkeznek a főbejáraton keresztül a lakók, az előtérből nyílnak a lépcsőházak. A lépcsőházak mellett kerülnek kialakításra a liftek, melyek kényelmes megközelítést nyújtanak a két épületszárnyban elhelyezett lakások megközelítésére. Az előtér és a közlekedők burkolata járólap, az oldalfalak felülete festhető tapétával ellátott, színesre festett falakkal. A wellness térben finn szauna, infra szauna gőzkamra, zuhanyzók, úszómedence, valamint élménymedence és gyerekmedence kerülnek kialakításra. A medencék szerkezete vasbeton, burkolattal ellátva. A wellness rész Balaton felőli lehatárolása alumínium eltolható függönyfal szerkezettel történik, melyen keresztül megközelíthetők a kültéri medencék, valamint a Balaton. A wellness felett napozóterasz kerül kialakításra füvesített felülettel. A napozóterasz az előtérből vezető lépcsőn keresztül közelíthető meg. A napozóterasz körben üvegkorláttal lehatárolt terület, melyről örök panoráma nyílik a Balatonra és a Tihanyi félszigetre. A napozóteraszon víz és elektromos csatlakozási lehetőség kerül kialakításra, a bár elhelyezhetőségének biztosítására.

Kert és kültéri medencék kialakítása

A lakók a telekhatáron elhelyezett, beléptető rendszerrel ellátott kapun keresztül érkeznek meg az épülethez tartozó területre. Az épülethez vezető út burkolata térkő. Az út mellett parkolóhelyek kerülnek kialakításra.

A földszinti lakások kertkapcsolattal rendelkeznek. A lakásokhoz tartozó zöldterület alacsony növésű sövénnyel kerül lehatárolásra. Az épület középtengelyében, az épület és a Balaton közötti területen kerül kialakításra a 2 db kültéri medence, úszómedence és gyerek pancsoló medence. Az úszómedence mérete 10,0 x 20,0 m, mélysége 1,35 m. A gyerekmedence mélysége 0,80 m. A medencék szerkezete vasbeton, oldalfalai és járófelülete csempével burkolt. A medencék körül burkolt napozóterasz kerül kialakításra. A kerti burkolatok süllyesztett beton szegéllyel határolt kiselemes beton térkőből készülnek. Az épület és a Balaton-part között lombhullató fafajokból kialakított ligetes faállomány kerül telepítésre, a strand területén ligetes elhelyezésben ültetendő fák biztosítják az árnyékolást. Az épület és part között a medencéktől jobbra eső területen grillező tér kap helyet, mely a családi és baráti rendezvények helyszíne lehet. Itt kerül elhelyezésre a játszótér is.


Az Ön neve:
Telefon:
kód:

LAKÁSKULCS-direct Balatonfüred

8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3.
Tel.: 06 (88) 786 196, 06 (30) 948 1140

e-mail: balatonalmadi@lakaskulcs.com
web: balatonfured.ingatlan.hu
ügyfélfogadás: H-P 10:00-12:00 és 13:00-17:00
Ettől eltérő időpontban egyeztetés alapján.

<<< Adja meg telefonszámát visszahívjuk!